Tarptautinio Baltijos jūros projekto stovykla Klaipėdoje

Rugpjūčio 5–8 dienomis Klaipėdoje vyko kasmetinė tarptautinio Baltijos jūros projekto ir GLOBE programos stovykla, kurioje dalyvavome ir mes, Prienų „Žiburio“ gimnazistai: Dija Degutytė (II c kl), Rokas Vaicekauskas (III c kl.) ir Ema Kučinskaitė (I c kl.) bei šio projekto koordinatorė – biologijos mokytoja Rasa Kučinskienė.

Klaipėdos universitete klausėmės paskaitos apie vandens archeologiją bei susipažinome su naro profesija ir studijomis universitete, Lietuvos jūrų muziejuje domėjomės ruonių reabilitacija bei Baltijos jūros ekosistema. Aplinkos apsaugos agentūros laboratorijose mokėmės naujausių aplinkos tyrimų metodų ir technologijų, Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje gilinomės į laivus ir jūros ir vandenų tyrimus. Taip pat stovykloje tyrinėjome debesis pagal GLOBE debesų tipų metodą.

Ši stovykla paskatino atsakingiau žvelgti į gamtos apsaugą ir parodė, kokie įdomūs ir prasmingi gali būti moksliniai tyrimai. Įgytos žinios ir patirtys skatina domėtis gamtos mokslais bei aplinkosauga, o bendravimas su bendraminčiais paliko nepamirštamą įspūdį.

Dija Degutytė, II c klasė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas