Išvyka į Ispaniją

Nuo gegužės 30 iki birželio 4 dienos, Prienų „Žiburio“ gimnazijos mokinių komanda viešėjo Ispanijoje, miestelyje Villena. Ten vyko projekto  ERASMUS + STRATEGINĖS PARTNERYSTĖS  „SIENŲ GRIOVIMAS: NEĮGALIŲ ĮTRAUKIMAS Į SPORTĄ“ dalyvių - Ispanijos, Vengrijos, Rumunijos ir Lietuvos finalinis mokinių ir mokytojų susitikimas.

Susitikimo metu buvo organizuojamos veiklos, siejamos su neįgalių žmonių įtraukimu į sportą bei paralimpines žaidynes. Taip pat vyko pristatymai apie apie savanoriavimą - jo prieinamumą, kaip jis vyksta kiekvienoje šalyje ir kitas savanorystės ypatybes. Klausėmės paskaitos apie paralimpines žaidynes, kurią vedė "Miguel Hermández" universiteto ekspertas Raúl Reina. Jos metu įgavome daugiau žinių apie visą jų procesą ir kylančius įšūkius.

Projekto dalyviai gavo galimybę patys išbandyti įvairias paralimpinių žaidynių sporto šakas, atsidurti neįgalių žmonių vietoje ir patirti sunkumus, su kuriais savo kasdienybėje susiduria neįgalieji.

Taip pat gavome progą apsilankyti ir kituose Ispanijos miestuose - Valencijoje, Alikantėje. Susipažinti su šalies istorija bei kraštovaizdžiu, kuris drąstiškai skiriasi nuo Lietuvos.

Ypatingai norime padėkoti mokyklos direktorei Irmai Kačinauskienei ir mokytojai Daliai Šklėriūtei, kurios lydėjo ir suteikė daug pagalbos šios išvykos metu. Tikimės, kad visos komandos turiningai praleido savo laiką, pagilino žinias apie paralimpines žaidynes ir patobulino savo kalbos įgūdžius.

Felicija Kuliešaitė IIIc kl.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos