DoFe

Šiais mokslo metais mūsų gimnazijoje startavo Neformaliojo ugdymo programa jaunimui DoFe.

Joje dalyvauti norą pareiškė 7 pirmų ir antrų klasių mokiniai.

Programa suteikia jauniems žmonėms galimybę įveikti asmeninius iššūkius, ugdytis praktines gyvenimiškas ir karjerai naudingas kompetencijas, ugdytis drąsą, atsakomybę. Mokiniai pasirinko veiklas ir tikslus kiekvienoje iš 3 programos dalių:  savanorystė, aktyvi veikla ir įgūdžiai. Kiekvienam tikslui pasiekti prireiks ne mažiau nei 1 valandos per savaitę. Tiesa, dar laukia ir komandinis iššūkis – žygis gamtoje!

Nuoširdų Ačiū sakome šios programos rėmėjams UAB Mačiūnai.

​Štai ką apie programos teikiamą naudą kalba patys mokiniai:

Pagalvojusi apie šio projekto naudą, galiu drąsiai teigti, kad iš jo daug ko pasisemiu. Užsibrėžti tikslai man padeda vykdyti veiklas, kurias jau senai norėjau pradėti, bet taip niekada ir neprisiruošdavau. Skirtingas veiklų vykdymas man padeda laikytis disciplinos. Šios veiklos paįvairina mano dienotvarkę ir padeda efektyviau planuoti laiką. Užsibrėžti tikslai man neleidžia pasiduoti, o padarytas progresas skatina judėti toliau, ir siekti dar daugiau.

Ieva

Dofe programoje įgijau naujų įgūdžių, tobulinau bendravimo su žmonėmis kompetenciją, ugdžiausi atsakomybę.

Viktorija

Dofe projektas mane moko disciplinos. Ją ugdausi  kasdien sportuodamas. Moko kūrybiškumo kuriant drabužių modelius. Taip pat atsakomybės ir rūpestingumo savanoriaujant prieglaudoje. Projektas moko ir skatina planuoti savo laiką.

Karolis

Dalyvauju Dofe programoje, nes joje galiu išbandyti save ten, kur dar nesu išbandęs, ir daryti tai, ko tikriausiai nebūčiau daręs, jei šioje programoje nedalyvaučiau.

Titas

Dofe projekto nauda: formuoju naujus įgūdžius, ugdau ir pačią save (discipliną, rutiną), daugiau laiko praleidžiu siekdama savo tikslų, atsakingiau žiūriu į iškeltus tikslus.

Deimantė

Dalyvavimas programoje  man suteikia įvairių galimybių. Visų pirma, ši programa mane paskatino nebijoti išbandyti naują veiklą, kurią jau senai norėjau pradėti, bet vis nerasdavau laiko. Dalyvavimas savanoriškose veiklose, moko mane būti labiau pilietiškai bei padeda atrasti norą toliau padėti aplinkiniams. Rinkdamasi aktyvią veiklą aš išsikėliau naujus tikslus, kurių siekdama gerinu gyvenimo kokybę bei fizinę būklę. Visos programos veiklos mane disciplinuoja.

Rugilė

Džiaugiuosi, kad sutikau dalyvauti šioje programoje, nes atlikdamas mentorystę aš pagerinau savo komunikavimo įgūdžius ir dar aiškiau pats supratau draugams aiškintas matematikos temas. Mokindamasis programuoti paruošiu save ateičiai, o sportuodamas stiprinu savo kūną ir tvirtinu discipliną. Taigi, šis programa mane paskatino rimčiau pažiūrėti į savo rytojų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos