Antrokų gimnazistų darbas apie bioplastiką pripažintas geriausiu „Ateities inžinerijos“ konkurse

  • Paskelbė : Mindaugas Račaitis
  • Paskelbta: 2024-05-27
  • Kategorija: Konkursai

VILNIUS TECH nuotolinio ugdymo platformoje „Ateities inžinerija“ skirta 7–12 klasių mokiniams padėti praktiškai ugdyti(s) savo inovacinius gebėjimus, apimančius kūrybingumo, STEAM dalykų, šiuolaikinių technologijų ir antreprenerystės kompetencijas. Prienų „Žiburio“ gimnazijos mokiniai kartu su gamtos mokslų metodinės grupės mokytojais dalyvavo 7 sezono veiklose, o gegužės 22-ąją savo darbus pristatė VILNIUS TECH universiteto baigiamajame renginyje.

Gimnazistai, pasirinkę temą „Ateities miestas: aplinkos apsauga“, visus metus ieškojo problemų savo aplinkoje ir bandė jas išspręsti. Oro užterštumą klevų metodu tyrė ir konferencijos metu pristatė Gabrielė Einikaitė ir Dovilė Alaveckaitė, I C kl. (darbo vadovė Rasa Kučinskienė), kerpių metodu – Dovydas Pacukonis ir Martynas Urbaitis, I A kl. (vadovė Virginija Davidė), bei kiminų metodu – trečiokės Goda Mikelionytė ir Vakarė Marčiulionytė. Upių pakrančių tarša plastiku domėjosi ir tarptautinio piliečių mokslo projekto „Plastiko piratai“ rezultatus pristatė Ieva Skaisgirytė ir Miglė Dobilaitė, III c kl. (vadovė Rasa Kučinskienė).

Darbas „Bioplastiko gamyba iš dumblių ir jo savybių tyrimai“, kurį įgyvendino ir pristatė Justė Radzevičiūtė, II B klasė, ir Rokas Vaicekauskas, II C klasė (vadovės – Giedra Aldakauskienė ir Rasa Kučinskienė), paskelbtas geriausiu iš šioje grupėje konkursui pateiktų 43 darbų. Taip pat buvo apdovanota viena iš šiame sezone aktyviausių ir labiausiai nusipelniusių mokytojų – Rasa Kučinskienė, vykdžiusi gimnazijoje koordinavimo veiklas.

Giedra Aldakauskienė, chemijos mokytoja metodininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos