Morta Žuklytė – dedikacijų konkurso „Džiaugiamės ir didžiuojamės“ laureatė

  • Paskelbė : Mindaugas Račaitis
  • Paskelbta: 2023-12-18
  • Kategorija: Didžiuojamės

Gruodžio 14-ąją Šiauliuose vyko I tarptautinio dedikacijų konkurso „Džiaugiamės ir didžiuojamės“ baigiamoji šventė. Konkursui buvo pateikta daugiau nei 60 dedikacijų, kurias vertino lituanistė Angelė Bražaitė (vertinimo komisijos pirmininkė), Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto mokslo darbuotoja dr. Dalia Jakaitė, Povilo Višinskio viešosios bibliotekos kultūrinės veiklos organizatorė Lilija Vetiugova-Skupienė, Lietuvių kalbos draugijos tarybos pirmininkė prof. dr. Genovaitė Kačiuškienė, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos Konsultacijų grupės vadovė Sigita Sereikienė. Konkurse dalyvavo ne tik Lietuvos, bet ir Belgijos, Vokietijos, Airijos lietuviai.

Konkurso dalyvius pasveikino Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkė dr. Violeta Meiliūnaitė, Lietuvių kalbos draugijos valdybos pirmininkė doc. dr. Vilma Zubaitienė. Vertinimo komisijos nariai išsakė savo pastabas, aptarė dedikacijų rašymo tendencijas ir meniškumą bei originalumą.

Gimnazijos pirmokė Morta Žuklytė 5–9 klasių grupėje užėmė 1-ąją vietą. Mokinė parašė ,,Dedikaciją Kaziui Šimoniui ir Mergelei su gėlėmis“, kurioje išreiškė savo santykį su dailininko paveikslais, savaip interpretavo jo biografijos faktus. Mokinę paruošė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Levutė Karčiauskienė.

Konkurso prizininkų ir laureatų (tarp jų ir Mortos miniatiūrą) dedikacijas skaitė valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai Gintarė Ramoškaitė ir Vladas Baranauskas. Apdovanojimų metu muzikinę programą atliko Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazistai.

Morta Žuklytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos