Nojus Kochanauskas – respublikinio konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ – prizininkas!

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-05-26
  • Kategorija: Didžiuojamės

Gegužės 13 d. Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kieme įrengtame palapinių miestelyje, laikantis visų karantino reikalavimų, vyko 26–ojo respublikinio moksleivių konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ finalas.
Į finalą buvo pakviesta trisdešimt 9-12 klasių moksleivių iš visos Lietuvos, geriausias žinias ir laiką pademonstravę spręsdami testą nuotoliniu būdu balandžio 14 d. Finalo klausimus sudarė ir mokinių atsakymus vertino Krašto apsaugos sistemos ir Vilniaus universiteto atstovų komisija. Konkurso dalyvius sveikino krašto apsaugos viceministras Žilvinas Tomkus, Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. V. Rupšys bei LKA viršininko pavaduotojas ugdymui plk. ltn. Paulius Diliūnas.

Konkurso pirmoje dalyje visi dalyviai varžėsi pusfinaliuose, o į finalą pateko ir žodžiu į klausimus atsakinėjo šeši patys geriausi konkurso dalyviai. Klausimai įvairūs: Lietuvos kariuomenės istorija, jos praeitis ir dabartis; ginkluotė, karinė technika; asmenybės; Lietuvos saugumo ir gynybos politika. Nojus puikiai pasirodė finale ir užėmė III- ą vietą!

Džiaugiuosi, kad Nojus vienas iš trijų nugalėtojų. Jis domisi Lietuvos istorija, dalyvauja Šaulių būrelio veikloje, varžosi regioniniuose konkursuose.

Nuotraukos:
Eimantas Genys

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos