Už išskirtinius akademinius pasiekimus pripažintas studentas iš Prienų

  • Paskelbė : Mindaugas Račaitis
  • Paskelbta: 2023-03-27
  • Kategorija: Didžiuojamės

(sutrumpintas teksto vertimas*)

Studentas iš Prienų (Lietuvos), įveikęs kalbos barjerą gavo Akademinės stipendijos apdovanojimą universitetinėse studijose JK. Kristijonas Raibužis, dabar jau antrus metus studijuojantis Vusterio universitete biologiją, buvo įvertintas už aukštus akademinius pasiekimu  2021/2022 mokslo metais.

„Labai džiaugiuosi gavęs šį apdovanojimą“, – sakė 20-metis. „Savo pinigus išleidau Harvardo medicinos mokyklos vasaros imunologijos kursams, kad praplėsčiau savo žinias mane labiausiai dominančioje srityje. Baigiau šį kursą ir jaučiuosi tikrai laimingas, kad gavau tokią paramą iš universiteto“.

Kristijonas sakė, kad iki šiol jo laikas Vusteryje buvo „nuostabus“. „Personalas, žmonės, studentai buvo labai draugiški ir paslaugūs. Šiek tiek bijojau, kaip pritapsiu kaip tarptautinis studentas, tačiau iškart pasijutau kaip namie. Kursas, kurį studijuoju, man labai patinka ir domiuosi beveik viskuo, ką turiu išmokti ir studijuoti“.

„Manau, kad vienas didžiausių mano pasiekimų yra kalbos barjeras, kurį turėjau įveikti. Prieš ateidama į universitetą niekada nebuvau studijavęs nei biologijos, nei chemijos anglų kalba, todėl šiek tiek bijojau, kad atsiliksiu nuo savo kurso draugų. Jaučiuosi tikrai laimingas, kad susidorojau su šiuo barjeru“.

Buvęs Prienų „Žiburio“ gimnazistas Vusterį pasirinko prieš kelerius metus apsilankęs studijų mugėje, kur sužinojo apie Universitetą.

*Pilnas tekstas pridedamas anglų kalba

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos