Pergalė verslumo konkurse „MEKA 2021“

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-05-07
  • Kategorija: Didžiuojamės

Prienų „Žiburio“ gimnazijos trečiokų komanda „Aerodromas“, Joris Mitkevičius, Nojus Kondrotas ir Nojus Šabasevičius, gegužės 6 d. KTU ir Swedbank organizuojamame verslumo konkurse „MEKA2021“ po atkaklios kovos finale laimėjo garbingą antrą vietą. Vaikinai tik per plauką (0,3 balo) nusileido Vilniaus Licėjaus komandai. Konkursas vyko nuo vasario mėn. 8 d iki gegužės mėn. 6 d., buvo suskirstytas į kelis etapus. Į finalą pateko tik 6 komandos, bet finale dalyvavo tik keturios, kitoms, pasak organizatorių, šio konkurso etapo užduotis, įmonės „Y“ produkto arba paslaugos „X“ reklaminės kampanijos socialiniuose tinkluose planavimas, analizė, buvo neįveikiama (per sunki). Šio etapo užduoties tikslas – išanalizuoti konkrečios įmonės veiklą ir pateikti ją pagerinsiančius praktinius pasiūlymus. „Žiburio“ gimnazistų komandai burtai lėmė įmonės „Siromed Pfarma“ „Y“ produkto analizė. Vaikinai, anot komisijos narių, puikiai susitvarkė su užduotimi, žinant, kad tai visiškai moteriška sritis – veido kremai, tad įmonės „Siromed Pfarma“ atstovės už išsakytas įžvalgas davė papildomą tašką. Kiti finalistai papildomų taškų iš savo analizuojamų įmonių negavo, tad galima teigti, kad įmonių analizės turėjo trūkumų.

Konkursas MEKA skirtas 9-12 klasių moksleiviams, kurie domisi ekonomika, matematika, finansais, vadyba, marketingu. MEKA – unikali galimybė mokiniams pritaikyti jau turimas dalykines žinias, išbandyti savo analitinius, kūrybinius, bendradarbiavimo, komandinio darbo ir prezentavimo įgūdžius. MEKOS dalyviai turi puikią galimybę pajusti realaus verslo pulsą, suprasti jo procesus, išbandyti savo gebėjimus sprendžiant verslininkams kylančius iššūkius. „Swedbank“ atstovo Sauliaus Drąsučio palinkėjimas: „Linkiu džiaugtis procesu, o nesistengti laimėti“. Paklausus vaikinų klausimo, kokią naudą davė dalyvavimas šiame konkurse, vaikinai atsakė taip:

Joris Mitkevičius : ,,Konkurso metu tobulinau savo lyderystės įgūdžius, nuolat galvojau, kaip įkvėpti komandos narius veikti tikslo link net ir tada, kai jau atrodo, jog nedarome progreso. Verslumo įgūdžius – norint įkurti sėkmingą įmonę svarbu ne pačiam uždirbti ir gauti naudos, o priešingai – svarbiausia, kad vartotojas būtų nuoširdžiai patenkintas produktu, paslauga“.

Nojus Kondrotas : „Stipriai praplėčiau analitinio mąstymo įgūdžius“.

Nojus Šabasevičius : „Gera patirtis, praplėčiau žinias finansų srityje bei įgūdžius dirbant komandoje“.

Tad pasidžiaukime mūsų gimnazistų sėkme!

Laima Raudonikienė, „Aerodromo“ komandos mentorė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos