Žaliųjų idėjų festivalis Prezidentūros aikštėje

  • Paskelbė : Mindaugas Račaitis
  • Paskelbta: 2023-06-06
  • Kategorija: Renginiai

Birželio 5 d. I ir II klasių mokiniai kartu su biologijos mokytoja R. Kučinskiene dalyvavo LR Prezidento Gitano Nausėdos inicijuotame renginyje „Žaliųjų idėjų festivalyje 23“, kuriame vyko Žaliųjų idėjų mugė, patraukusi įvairiomis aplinkosaugos inovacijomis ir žaliosiomis iniciatyvomis. Mokiniai turėjo galimybę degustuoti kokteilį „Žalios energijos gurkšnis“, apžiūrėti 240 litrų talpos akvariumą, kuriame ne tik gyvena žuvys ir augalai, bet ir tvariai auginamas maistas. Aplinkosaugos entuziastai galėjo pasisiūti tvarius prekybinius maišelius, pasigaminti veikiančią mažąją saulės jėgainę ar su virtualios realybės akiniais pakeliauti laiku ir pamatyti, kaip keitėsi važiavimas traukiniu ir kas gali laukti ateityje.

Moksleiviai dalyvavo „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ vedėjo Roberto Petrausko organizuojamame protmūšyje ir iš visų Lietuvos mokyklų komandų tapo geriausi - iškovojo pirmąją vietą. Taip pat mokiniai pagilino savo aplinkosaugos žinias bei parsivežė idėją – dalyvauti naujame ekologiniame piliečių mokslo projekte „Plastiko piratai“, kurio tikslas stiprinti mokslinį bendradarbiavimą Europoje, skatinti piliečių įsitraukimą į mokslinę veiklą, ugdyti aplinkosauginį sąmoningumą bei mažinti neigiamą poveikį aplinkai.

Tikimės įgyvendinti šią idėją, kad Prienų „Žiburio“ gimnazija būtų viena iš Lietuvos mokyklų, kuri ne tik domisi ekologija, bet ir prisideda prie aplinkos išsaugojimo.

Justė Radzevičiūtė, I b kl. mokinė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos