Birštono ir Prienų krašto kūrėjų knygoje „Ieškojimų šviesa“ – kalbos projektų dalyvių kūriniai

  • Paskelbė : Mindaugas Račaitis
  • Paskelbta: 2024-05-17
  • Kategorija: Aktualijos

Gegužės 9-ąją Birštono kurhauze vyko knygos „Ieškojimų šviesa“ pristatymas. Kūrybos knygos sudarytoja – Valė Petkevičienė, „Gabijos“ kūrėjų klubo kūrybinė vadovė, Juozo Palionio labdaros ir paramos fondo atstovė. Knygoje gražiai dera kūrėjų klubo „Gabija“ įkūrėjo, LRS nario, Birštono Garbės piliečio Andriaus Palionio eilėraščiai ir mintys, „Gabijos“ klubo narių ir įvairaus amžiaus mokinių – daugiau nei 100 autorių kūrybiniai darbai. Tarp knygos autorių – daug buvusių arba esamų gimnazistų, buvusių gimnazijos mokytojų.

Žiburio“ gimnazistai dalyvavo kalbos projektuose, skirtuose Piliakalnių metams, Mamai. Todėl į knygos pristatymo šventę buvo pakviesti ir tuometiniai gimnazistai Kornelija Radžiūnaitė, Eglė Zujūtė, Karolina Peraškaitė, Ringailė Aleksynaitė, Gerda Minajevaitė, Kamilė Kalėdaitė, Ramunė Aleksynaitė – jų kūrinių yra išspausdinti knygoje. Knygoje išspausdinta ir abiturientės Skaistės Radžiūnaitės eilėraščių, Skaistės eilėraščių knygos leidybą parėmė Juozo Palionio labdaros ir paramos fondas. Taip pat fondas buvo parėmęs gimnazijos „Poezijos žibintų“ projektą, kurio metu sužibo Ringailės Aleksynaitės ir Kornelijos Radžiūnaitės eilėraščiai.

Pakviesta knygos sudarytojos ir šventės rengėjos Valės Petkevičienės, buvusi gimnazistė Ringailė Aleksynaitė susirinkusiems perskaitė „Laišką Mamai“. Jautrus renginys, sujungęs muziką, kūrybą ir prisiminimus apie fondo įkūrėją, buvusį LRS narį Juozą Palionį, nušviečia kelią ieškantiems gyvenimo prasmės ir kultūros.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas