Mokyklos ir tėvų partnerystės keliu

  • Paskelbė : Mindaugas Račaitis
  • Paskelbta: 2023-10-30
  • Kategorija: Aktualijos

Spalio 18 dieną vyko pirmasis naujai suformuotos Prienų „Žiburio“ gimnazijos tėvų tarybos posėdis, kuriame trejų metų kadencijai buvo renkamas Tėvų tarybos pirmininkas, pavaduotojai, vyko susipažinimas su naujaisiais tarybos nariais – pirmų klasių tėvų atstovais. Vienas iš pagrindinių gimnazijos Tėvų tarybos tikslų yra puoselėti ir plėtoti bendravimo ir bendradarbiavimo kultūrą, tad džiugiu buvo matyti ženkliai išaugusį aktyvių tėvelių būrį, nusprendusį prisijungti prie Tėvų tarybos komandos ir prisidėti savo idėjomis, iniciatyvomis, siekiant stiprinti ryšį tarp tėvų, mokytojų ir mokinių.

Gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė tėvams pristatė 2023–2024 mokslo metų gimnazijos tikslus ir uždavinius, „Tūkstantmečio mokyklų“ programos įgyvendinimo planus, o Tėvų tarybos koordinatorė mokytoja Irena Mažeikienė supažindino su Tėvų tarybos 2023–2024 mokslo metams parengtu veiklos plano projektu ir pakvietė tarybos narius diskusijai, siūlymams. Dauguma posėdyje dalyvavusių tėvų pritarė šioms nuostatoms:

  • Mokinių atsakomybė už mokymąsi, lankomumą, kultūringą elgesį mokykloje ir viešojoje erdvėje, mokinio elgesio taisyklių ir sutarčių laikymąsi;
  • Tėvų atsakomybė už pagalbą vaikui, jo fizinę ir emocinę sveikatą (prevencija ir apsauga);
  • Aktyvus tėvų dalyvavimas tėvų susirinkimuose, Tėvų dienose, individualiuose pokalbiuose su dalykų mokytojais, klasių vadovais ir pagalbos mokiniui specialistais.

Bendruomenėje tik  palaikydami ir suprasdami vieni kitus galime įgyvendinti ir pasiekti šiuos tikslus, kurie gali padėti kurti kiekvieno vaiko gyvenimo istoriją.

Tėvų tarybos pirmininkė
Jurgita Suchockienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos