Mokytojos Dalia Šklėriūtė ir Jurgita Tamošiūnienė – aktyvios LAKMA kursų dalyvės

  • Paskelbė : Mindaugas Račaitis
  • Paskelbta: 2024-05-15
  • Kategorija: Aktualijos

Jau antrus metus gimnazijos fizinio ugdymo mokytoja ekspertė Dalia Šklėriūtė ir matematikos mokytoja Jurgita Tamošiūnienė dalyvauja Lietuvos anglų mokytojų kalbos asociacijos – LAKMA organizuojamuose  nuotoliniuose anglų kalbos kursuose įvairių dalykų (išskyrus anglų) mokytojams pagal projektą „Anglų kalba ir medijų raštingumas profesiniam tobulėjimui“. Projekto partneriai – Britų taryba Lietuvoje, kursų apimtis – 100 akad. valandų.  Kursų vadovių Kristinos Urbonienės ir Gintarės Baltrūnienės pastangomis užsiėmimai – įdomūs ir naudingi. Abi gimnazijos mokytojos yra aktyvios mainų programos su  universitetine privačia akademija Sietle (Vašingtono valstija) dalyvės.

Kursuose įvairių dalykų mokytojai tobulina anglų kalbos įgūdžius, mokosi medijų raštingumo, dalyvauja kviestinių lektorių paskaitose. Ypač naudingos ir įsimintinos paskaitos – pedagogo, technologijų konsultanto, daugelio publikacijų autoriaus Nic Peachey paskaita apie dirbtinį intelektą bei Giedrės Biržytės, vystomojo bendradarbiavimo viešajame ir nevyriausybiniame sektoriuose ekspertės, paskaita apie projektą „Aš manau“. Taip pat buvo labai paveiki Ritos Meskienės, Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos  anglų kalbos mokytojos, paskaita apie medijų raštingumo įgūdžių lavinimą ir žiniasklaidos integravimą į mokymąsi, techninius dezinformacijos įmantrumus.

Kursų ir paskaitų metu įgytos žinios ir kompetencijos pritaikomos projektinėje veikloje, konsultuojant mokinius, kai šie rengia pranešimus, ieškant informacijos internete, saugiai ja dalijantis.  Matematikos mokytoja Jurgita Tamošiūnienė,  rengdama statistinių duomenų tyrimo pranešimus, II–IV klasėse pritaiko medijų raštingumo kompetencijas. Fizinio ugdymo mokytoja Dalia Šklėriūtė vedė svečiams iš Sietlo fizinio ugdymo pamoką „Judrieji žaidimai ir komandos formavimas“, kartu su svečiais dalyvavo projektinėse veiklose, edukacinėse programose.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos