Erasmus+ KA-2 projekto „Finansinis raštingumas - kelias į saikingą vartojimą“ finalinis susitikimas Lietuvoje

Balandžio 24-28 d. Prienų „Žiburio“ gimnazijoje vyko tarptautinio Erasmus+ projekto „Finansinis raštingumas - kelias į saikingą vartojimą“ dalyvių – Lietuvos, Graikijos, Slovakijos, Rumunijos, Portugalijos finalinis mokinių ir mokytojų susitikimas.

Susitikimo metu buvo organizuojamos veiklos, siejamos su saikingu vartojimu, šalių pristatymai apie šalyse esančius startuolius, vėliau tapusius vienaragiais. Gimnazistai Austėja Visockaitė ir Nojus Laukevičius vedė praktinį užsiėmimą, kaip efektyviau tvarkyti savo finansus ir pradėti taupyti. Klausėmės KTU Dr. Eglės Vaičiukynaitės paskaitos apie AI marketingą, jo įsigalėjimą šiuolaikinėje visuomenėje bei tai, kiek daug technologijos gali pasakyti apie mus ir kaip mes, žmonės - vartotojai, reaguojame į įvairias reklamas. Visų šalių dalyviams buvo įteiktos unikalios dovanėlės - gertuvės, simbolizuojančios vieną iš pagrindinių projekto idėjų - tvarumą.

Prienų krašto muziejaus edukatorė Emilija Petrauskaitė organizavo edukacijas, „Baltame lape sugula istorijos“ ir „Dviese smagiau“, puoselėjančias lietuviškumą tvarumo idėjomis. Dalyviai kūrė savo filigranas, jas atsispausdino ant popieriaus ir galėjo užrašyti savo istoriją. Taip pat dalyviai linksmai judėdami kartu su draugu pynė virveles ir iš jų pasigamino draugystės apyrankes.

Projekto dalyviai turėjo galimybę susipažinti ir su Lietuvos istorija, aplankė Kauną, Vilnių ir Lietuvos pajūrį – Palangą.

Norime nuoširdžiai padėkoti už pagalbą organizuojant veiklas mokytojoms Jūratei Grybauskienei, Jurgitai Tamošiūnienei, gimnazijos administracijai bei projekto mokinių komandai. Tikimės, kad visoms komandoms pavyko pagilinti, įtvirtinti saikingo vartojimo įgūdžius bei pagerinti kalbos įgūdžius.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos