Projektas „Anglų kalba ir medijų raštingumas profesiniam tobulėjimui“

2022 m. rugsėjį penki Prienų „Žiburio“ gimnazijos mokytojai: G. Aldakauskienė (chemijos ), O. Batutis ir D. Šklėriūtė (fizinio ugdymo) V. Davidė (biologijos), Jurgita Tamošiūnienė (matematikos), dalyvavo atrankoje ir pateko tarp 100 Lietuvos mokytojų, kurie buvo pakviesti į respublikinį anglų kalbos projektą „Anglų kalba ir medijų raštingumas profesiniam tobulėjimui“ (angl. „English through Media Literacy“). Kursus organizavo Lietuvos anglų kalbos mokytojų asociacija LAKMA, projekto partnerė ‑ Britų taryba Lietuvoje. Kursuose, vykstančiuose iki gegužės mėn. pabaigos, dalyviai turėjo galimybę klausytis įvairių lektorių pranešimų, gilinti ne tik anglų kalbos, bet ir medijų raštingumo įgūdžius.

Įgytas kursuose žinias jau pritaikėme ir praktikoje, anglų kalbos įgūdžiai padeda efektyviau komunikuoti su užsienio partneriais, vesti integruotas pamokas su atvykusiais iš užsienio mokiniais, skaityti metodinę literatūrą užsienio kalba bei geriau pasiruošti pamokoms.

Balandžio mėnesį mūsų gimnazijoje vyko projekto ERASMUS + „Finansinis raštingumas ‑ kelias į saikingą vartojimą“ (angl. „Financial literacy ‑ path to consiousconsumerism“) baigiamasis susitikimas, kurio koordinatorė yra Prienų „Žiburio“ gimnazija (komandos narė mokytoja J. Tamošiūnienė.). Dalyvavo Portugalijos, Graikijos, Slovakijos, Rumunijos ir „Žiburio“ gimnazijos komandos.

Chemijos mokytoja G. Aldakauskienė. balandžio mėnesį dalyvavo Erasmus+ stažuotėje „Specialieji poreikiai ir įtraukusis ugdymas” Suomijoje, kur dalyvavo kolegos iš Švedijos, Makedonijos, Lenkijos, Bulgarijos, Latvijos, Prancūzijos, Italijos, Rumunijos ir Ispanijos.

Gimnazijoje vyko strateginės partnerystės projektinis susitikimas Erasmus + „Sienų griovimas: neįgaliųjų įtraukimas į sportą“, kuriame dalyvavo komandos iš Rumunijos, Ispanijos, Vengrijos. Šio projekto koordinatorė fizinio ugdymo mokytoja D. Šklėriūtė.

Projekto veiklose ir susitikimuose, kursuose įgytos žinios padėjo bendraujant su partnerių komandomis, mokiniais ruošiant pristatymus ir pranešimus, naudojant programą Canva. Kursuose turėjome galimybę mokytis kartu su kolegomis iš kitų Lietuvos mokyklų, tai suteikė motyvacijos ir darė mokymąsi įdomesnį ir patrauklesnį.

Dėkojame šio projekto organizatoriams bei mūsų nuostabioms mokytojoms Gintarei Baltrūnienei ir Kristinai Urbonienei. Jų pozityvumas, energija ir geranoriškumas lydėjo mus visą mokymosi laiką.

Projekto dalyviai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos