Gimnazistų pasiekimai IT konkursuose ir olimpiadoje

  • Paskelbė : Mindaugas Račaitis
  • Paskelbta: 2023-12-22
  • Kategorija: Konkursai

Džiugu, kad tęsiasi sėkmingas žiburiečių dalyvavimas IT konkursuose, olimpiadoje. Štai, virš 60 proc. visų gimnazijos mokinių lapkričio-gruodžio metu dalyvavo viename masiškiausių Lietuvoje respublikinio informatinio mąstymo konkurso ­„Bebras“ I etape (rajoninis), kuriame visų klasių tarpe buvo iškovotos prizinės vietos (Tautvydas Šiukšta, Ic kl., 3 vieta, Dovydas Stravinskas, Ia kl., 3 vieta, Adrija Suchockaitė,  IIb kl., 2 vieta, Agnė Ulinauskaitė IIIa kl., 1 vieta, Aurimas Kamarauskas IIIa kl., 1 vieta, Kipras Paura IIIc kl. 3 vieta, Domas Ignatavičius, IIIc kl. 3 vieta, Lukas Skučas, IIIc kl. 3 vieta, Lauryna Jankauskaitė IVd kl., 2 vieta), o Jokūbas Šimukaitis iš IVd kl. ne tik rajone buvo pirmas, tačiau iš kelių tūkstančių respublikoje dalyvavusių dvyliktokų tarpe užėmė 12 vietą ir bus pakviestas į II etapą 2024 metų pradžioje. 

Lapkričio–guodžio mėn. vykusiame rajoniniame IT konkurse „Aš geresnio pasaulio dalis“ Arnas Biesevičius iš IVb klasės su darbu „Išmetamo CO2 skaičiuotuvas.application“  bei  Žemyna Bičinskaitė su darbu „Tarša ir jos poveikis pasauliui“ iš IIb kl. (mokytoja Daiva Sabanskienė) užėmė pirmąsias vietas ir  apdovanoti UAB „Prienų kompiuteriai“ įsteigtais daiktiniais prizais.

Prieš keletą dienų vykusiame Lietuvos IT olimpiados rajoniniame etape sėkmingai programavo Joris Skaisgiris, IIb kl, 2 vieta ir jau minėtas Arnas Biesevičius iš IVb, I vieta. Abiems laimėtojams buvo įteikti Prienų r. Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pagyrimo raštai, o Arnas apdovanotas ir UAB „Alvydo verslas“ piniginiu prizu.

Sveikiname visus prizininkus ir linkime ir 2024 metais siekti laimėjimų IT konkursuose!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos