Respublikinėje lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje – Miglei Dobilaitei III laipsnio diplomas

  • Paskelbė : Mindaugas Račaitis
  • Paskelbta: 2023-03-20
  • Kategorija: Konkursai

Kovo 16 dieną Druskininkų „Ryto“ gimnazijoje vykusioje respublikinėje lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje šauniai pasirodė „Žiburio“ gimnazistai – antrokė Miglė Dobilaitė ir trečiokas Tautvydas Svinkūnas.

Respublikinėje olimpiadoje dalyvavo 123 mokiniai iš įvairių Lietuvos mokyklų. Užduotys, kaip ir rajoninėje olimpiadoje, buvo dviejų tipų: įvairios testo užduotys ir esė rašymas.

Miglė ir Tautvydas olimpiadai ruošėsi laisvalaikiu kartu su mokytoja Levute Karčiauskiene. Abu mokiniai daug dėmesio skyrė esė rašymui ir analizei, nagrinėjo kalbos užduotis. Tautvydui patiko su geografija susijusios užduotys ir rašyti esė, o Miglei buvo smagiau atlikti testo užduotis.

Tautvydas Svinkūnas (III b kl.) 11–12 klasių grupėje  tarp 61 mokinio užėmė garbingą 15 vietą. Miglė Dobilaitė (II c kl.) 9–10 klasių grupėje tarp 62 mokinių užėmė 5 vietą ir pelnė Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos III laipsnio diplomą. Abu mokinius ruošė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Levutė Karčiauskienė.

Miglė Dobilaitė, II  c klasės mokinė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos