Gimnazistų patirtys respublikinėje lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje

  • Paskelbė : Mindaugas Račaitis
  • Paskelbta: 2024-02-27
  • Kategorija: Konkursai

Vasario 20 dieną Druskininkuose vyko respublikinė lietuvių kalbos ir literatūros olimpiada, kurioje Prienų rajonui atstovavo gimnazistas antrokas Rokas Vaicekauskas (mokytoja Nijolė Šervenikaitė) ir trečiokė Agnė Ulinauskaitė (mokytoja Levutė Karčiauskienė). Olimpiadoje dalyvavo 122 Lietuvos mokyklų mokiniai. Užduotys tradiciškai buvo pateiktos dviejų tipų: įvairios testinės užduotys ir esė rašymas.

Savo patirtimi olimpiadoje pasidalino Rokas: „Labiausiai patiko esė užduotis, kadangi tema buvo gana sudėtinga, tačiau tai rašymą padarė dar įdomesnį. Atsakinėti į klausimus sekėsi neblogai, bet buvo ir visiškai nežinomų dalykų. Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę dalyvauti respublikinėje olimpiadoje, ji leido įgyti naujos patirties.“ Rokas Vaicekauskas (II c kl.) 9–10 klasių grupėje tarp 57 mokinių užėmė 37 vietą.

Agnė: „Man labiausiai sekėsi ir patiko testinės užduotys, joms ruošiausi, taip pat sužinojau naujų dalykų. Esė tema taip pat buvo įdomi.“ Agnė Ulinauskaitė (III a kl.) 11–12 klasių grupėje tarp 62 mokinių užėmė 34 vietą.

Agnė Ulinauskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos