VGTU klasės gimnazistai mokėsi ir eksperimentavo Vilniaus Gedimino Technikos Universitete

VGTU klasės gimnazistai mokėsi ir eksperimentavo Vilniaus Gedimino Technikos Universitete

Šį rudenį, „Žiburio“ gimnazijai ir VGTU (Vilniaus Gedimino technikos universitetui) pasirašius sutartį dėl VGTU klasės įsteigimo gimnazijoje, lapkričio 14 dieną (antradienį) Prienų „Žiburio“ gimnazijoje vyko VGTU diena.
Lapkričio 21–ąją „Žiburio“ gimnazijos VGTU klasės mokiniai, gimnazijos trečiokai, lydimi chemijos mokytojos Džiugintos Gaigalienės ir fizikos mokytojo Vydmanto Petraškos, lankėsi universitete. Šiose netradicinėse erdvėse mokiniai turėjo galimybę susipažinti su laboratorijomis ir dviejose grupėse atlikti laboratorinius darbus.
Būsimieji chemikai atliko „Metalo hidroksido kiekio nustatymo titrimetriniu būdu“ laboratorinį darbą, o fizikai – „Kūnų laisvojo kritimo pagreičio nustatymo matematine ir apverčiamąja švytuokle“ ir „Skersinių bangų sklidimo greičio stygoje nustatymo“ darbus. Atlikę eksperimentus, mokiniai su mokytojais dalyvavo paskaitoje „Šaudymas“, kurią skaitė dėstytojas Arūnas Grigelionis. Joje buvo kalbama apie matematines funkcijas ir kaip priversti tašką judėti koordinačių plokštumoje.
Mokslo diena ir darbas VGTU klasėje buvo labai sėkmingas ir įdomus.

Karolina Petraškaitė
Nuotraukos Vaidos Gusaitės ir Vydmanto Petraškos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos