Prienų „Žiburio“ gimnazijoje – VGTU paskaitos ir konsultacijos

Prienų „Žiburio“ gimnazijoje – VGTU paskaitos ir konsultacijos

Beveik prieš mėnesį Prienų „Žiburio“ gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė ir VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas pasirašė sutartį dėl VGTU klasės įsteigimo gimnazijoje. Lapkričio 14 dieną (antradienį) Prienų „Žiburio“ gimnazijoje vyko VGTU (Vilniaus Gedimino technikos universiteto) diena.
Gimnazijos antrokams viktoriną „Protų mūšis“ vedė VGTU Stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro vyresnioji specialistė Viktorija Čeikutė. III klasių mokiniams paskaitą „Kurkime ateities planus kartu su VGTU!“ skaitė Stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro direktorė Valerija Bernotienė. Lektorė pasakojo apie VGTU, mainų programą Erasmus+, karjeros galimybes pabaigus studijas bei 2019 metų stojimo tvarką. Lektorė, skaitydama ketvirtokams paskaitą „Ką turi žinoti kiekvienas stojantysis?“, kalbėjo apie bendrą priėmimą į aukštąsias mokyklas, konkursinio balo sandarą, papildomus balus, sąlygas gauti valstybės finansavimą bei valstybinio studijų fondo skiriamą stipendiją studijų kainai padengti, atsakė į iškilusius klausimus.
IId, IIa klasių gimnazistams paskaitą „Graphic + arts = Spaudos medija“ skaitė VGTU Mechatronikos, robotikos ir skaitmeninės gamybos katedros docentas dr. Igor Iljin. Jis kalbėjo apie spaudos medijas Lietuvoje: kuo įdomi ši sritis, kokios naujovės, koks yra šių specialistų trūkumas mūsų šalyje ir kokios karjeros galimybės.
Po 4 pamokų prie  Aktų salės vyko individualios konsultacijos karjeros ir stojimo klausimais. Konsultavo VGTU Stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro specialistės. Daugiau informacijos apie studijas VGTU http://www.vgtu.lt/stojantiesiems
Po savaitės, lapkričio 21 dieną, 22 trečių klasių mokiniai vyks į VGTU.

Daiva Sabanskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, VGTU klasės koordinatorė
Emilijos Damukaitytės nuotraukos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos