Prienų „Žiburio“ gimnazijoje įsteigta VGTU klasė

Prienų „Žiburio“ gimnazijoje įsteigta VGTU klasė

VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas ir Prienų „Žiburio“ gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė pasirašė sutartį dėl VGTU klasės įsteigimo gimnazijoje. Pasirašant sutartį dalyvavo ir mūsų gimnazijos mokytojai: chemijos mokytoja metodininkė Džiuginta Gaigalienė ir fizikos mokytojas metodininkas Vydmantas Petraška.
VGTU klasė mūsų gimnazijoje – tai galimybė mokytis kitaip, mokytis kitose erdvėse. Tai pagalba tiems, kurie nori augti. VGTU klasėje bus gilinamos mokinių tiksliųjų ir gamtos mokslų žinios, jos pritaikomos atliekant praktinius darbus. Gimnazistai klausys universiteto dėstytojų paskaitų, atliks praktinius bei laboratorinius darbus ne tik gimnazijoje, bet ir universiteto laboratorijose. Mokiniams, dirbantiems VGTU laboratorijose, vadovaus universiteto dėstytojai. Šioje klasėje besimokantieji galės gauti konsultacijas, o Brandos darbus pasirinkę – konsultuotis su dėstytojais individualiai.
VGTU klasių mokiniai, dalyvavę užsiėmimuose, gaus specialius pažymėjimus, kurie suteiks papildomą balą stojant. Tikimės, kad gimnazistai pajus, kiek reikia mokytis matematikos, fizikos ar kitų dalykų, kad nebūtų per sunku studijuoti universitete.

Nepamirškite padėkoti autoriui