Gimnazijos pirmokams paskaita „Sportui – taip, narkotikams – ne“

  • Paskelbė : Mindaugas Račaitis
  • Paskelbta: 2024-03-01
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 27 dieną gimnazijoje svečiavosi Matas Gailevičius – fitneso entuziastas ir treneris, Erikas Cchovrebovas – dziudo treneris ir pasaulio čempionas bei Ernestas Davidovič – operatorius, filmuojantis sportininkų apsilankymus Lietuvos mokyklose. Abu treneriai treniruoja vaikus ir įžvelgia blogėjančią tiek fizinę, tiek psichinę mokinių sveikatą.

Sportininkas ir treneris Matas susirinkusius mokinius patikino, kad aktyvi veikla ir sportas stiprina mokinių mokymosi motyvaciją, gerina sveikatą, bendravimą su aplinkiniais. Dziudo treneris Erikas aiškino, koks skirtumas tarp noro ir pasiryžimo siekiant aukštų rezultatų pasaulio čempionatuose. Sportininkai džiaugėsi, jog aktyvus sportas suteikia galimybes lavinti jėgos, greitumo, ištvermės, lankstumo, pusiausvyros, vikrumo, koordinacijos įgūdžius.

Bet svarbiausia, akcentavo Matas, sportas skatina jauną žmogų pozityviai mąstyti ir rūpintis savo gyvenimu. Treniruojant ne tik kūną, bet ir smegenis, antrino Erikas, stiprėja žmogaus vidinis atsparumas, moralinė atsakomybė ir supratimas. Pašnekovai įvardijo pagrindinę sportavimo naudą – puikią galimybę išvengti žalingų įpročių.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos