Atvira istorijos pamoka „Konstitucijų jubiliejui“

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-11-04
  • Kategorija: Renginiai

Lietuvos Respublikos Seimas 2022 m. paskelbė Lietuvos Valstybės Konstitucijos metais. Šiais metais Lietuva mini ne tik dabartinės 1992 m. Konstitucijos trisdešimtmetį, bet ir nepriklausomos Lietuvos Valstybės pirmosios nuolatinės 1922 metų (1922 08 01) Konstitucijos šimtmetį.

Prienų krašto muziejus šia proga eksponuoja parodą „KELIAS Į LIETUVOS RESPUBLIKOS KONSTITUCIJĄ: LIETUVOS RESPUBLIKOS KONSTITUCIJAI – 30“. Ši paroda įvertina Valstybės konstitucinės raidos reikšmę ir puikiai įsikomponuoja į renginių, skirtų Konstitucijai paminėti, sąrašą. Simboliška ir reikšminga, kad šios dvi nuolatinės Konstitucijos (1922 ir 1992 m.) buvo priimtos po ilgus dešimtmečius trukusios okupacijos.

Prienų krašto muziejus parodos atidarymo dieną – spalio 25 – pakvietė „Žiburio“ gimnazijos istorijos mokytoją Vidą Degutytę pravesti istorijos pamoką apie jubiliejines Lietuvos Respublikos Konstitucijas. Vedant pamoką mokytojai talkino IV klasės mokinės Airida Alaveckaitė, Paulina Sabanskytė ir Laura Vitunskaitė. Pamokos metu buvo pristatyta Konstitucijos istorija, 1922 m. ir 1992 m. Konstitucijų pagrindiniai principai. Pamoką stebėjo Balbieriškio ir „Revuonos“ pagrindinių mokyklų bei „Žiburio“ gimnazijos mokiniai. Po pamokos mokiniai buvo pakviesti susipažinti su parodos eksponatais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos